Rakkestad Sogneselskap SA ønsker innspill til klima- og miljøarbeidet

 

Rakkestad Sogneselskap SA skal bidra til et mer bærekraftig samfunn og tar derfor asnva for vår miljøpåvirkning. En viktig del av arbeidet er å være Miljøfyrtårn-sertifisert. Det betyr at vi har etablert et miljøledelsessystem som styrer klima- og miljøarbeidet og hjelper oss med kontinuerlig forbedring. Sertifiseringen inneholder også konkrete krav som må oppfylles innen arbeidsmiljø, avfall/ombruk, energi, innkjøp og transport. Hvert år innrapporterer vi tall for våre aktiviteter som resulterer i et klimaregnskap, samt resultater og statistikk. Denne informasjonen gir en god oversikt over fremgang og forbedringspotensial, og gjøres offentlig tilgjengelig.

 

En del av Miljøfyrtårn-sertifiseringen handler om samspillet mellom virksomhet og samfunnet. Derfor inviteres kunder, samarbeidspartnere og andre interessenter til å gi innspill om hvordan klima- og miljøpåvirkningen av våre varer/tjenester kan forbedres. Innspillene gir oss nyttig innsikt i hvilke behov og forventinger dere har til Rakkestad Sogneselskap SA i årene fremover.

 

Plan for klima- og miljøarbeidet

Overordnet sett er det policy(er) for klima, miljø og arbeidsmiljø som leder arbeidet:

I vår virksomhet skal det skapes et trivelig og sikkert arbeidsmiljø for alle ansatte. RASO-konsernet har en nullvisjon når det gjelder helse, miljø og sikkerhet. Det betyr at ingen skal skades, eller bli syke på grunn av sitt arbeid. Vi skal overholde myndighetskrav og egne krav som gjelder for vår virksomhet. Vi skal også ta vare på virksomhetens bygninger og materiell, forhindre belastning på det ytre miljø, og våre produkter skal ikke skade brukerne. Disse målene skal nås gjennom stadige forbedringer. Både ledelse og ansatte skal delta aktivt i forbedringsarbeidet.

 

Miljøpolicyen følges opp med konrete mål:

  • Ingen skader, ulykker eller branntilløp - iht. nulltankegang
  • Ikke arbeidsmiljørelatert sykefravær
  • Korttidssykefraværet blant ansatte skal ikke overstige 2,9%
  • Vi skal sikre at alle ansatte får tilstrekkelig informasjon om HMS, eventuelle risikoer og farer, slik at vi unngår skader og tap

 

For å nå målene skal det gjennomføres følgende tiltak:

  • Brann- og førstehjelpskurs innen 2025 (Vi har dette annenhvert år, og siste kurs var i siste halvdel av 2023)
  • Løpende dialoger med de ansatte, samt organiserte medarbeidersamtaler èn gang i året.
  • Kontinuerlig opplæring og gjennomgang av HMS-systemer, herunder risikovurderinger, tiltaksgjennomføringer o.l.
  • Gjennomganger av HMS-rutiner og -system med BHT og Avonova

 

Har dere innspill til hvordan klima- og miljøpåvirkningen av varer/tjenester kan forbedres hos Rakkestad Sogneselskap?

Send forslag til vår HMS-ansvarlig på e-post: merima@raso.no

 

Vi ser frem til å jobbe sammen for å skape et mer bærekraftig samfunn.